Hoofdgerecht voor 14 personen

Ossobuco

  • 14 st kalfsschenkel
  • 1 st gepelde tomaten, 400g
  • 3 dl olijfolie
  • 2 l kalfsfond , 60 g v d
  • geconcentreerde fond.
  • 2 tn knoflook
  • 2 st wortel
  • 2 el platte peterselie
  • 2 st uien
  • 4 stng bleekselderij
  • peper en zout
Risotto

  • 350 g arboriorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 1 st sjalot
  • olijfolie
  • 1 l kippenfond, 30 g v d geconcentreerde fond
  • 15 st saffraandraadjes
  • 75 g Parmezaanse kaas

Gremolata

  • 1/2 bs platte peterselie
  • 1 st citroen
  • 2 tn knoflook

Bereiding

Ossobuco

  1. Verdeel het vlees over twee pannen. Dep de schenkels goed droog en maak enkele inkepingen in de zijkant van het vlees zodat het niet krom trekt.
  2. Snijd de groenten fijn.
  3. Bestrooi de schenkels met peper en zout, neem twee grote stoofpannen en schroei hierin de schenkels dicht in de olijfolie tot ze bruin zijn.
  4. Neem de schenkels uit de pan en verdeel nu de fijn gesneden groenten en kruiden over de twee pannen en fruit kort aan.
  5. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat zachtjes 10 minuten koken.
  6. Voeg de schenkels weer toe en lepel er wat saus over zodat ze onder staan.
  7. Doe de deksel op de pannen en laat het geheel zachtjes stoven tot het gaar is in ongeveer 90 minuten.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
    Risotto
  9. Maak voor uitserveren!
  10. Verwarm de kippenbouillon.
  11. Pel en snipper een sjalot en fruit glazig in de olijfolie.
  12. Voeg de rijst toe, schep om tot de rijst glazig is en blus af met de witte wijn.
  13. Voeg de saffraan toe en voeg een grote soeplepel bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen.
  14. Ga zo door totdat de risotto gaar is.
  15. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe.
    Gremolata
  16. Hak de knoflook fijn, de peterselie en rasp de citroen.
  17. Meng het geheel en strooi voor uitserveren over het vlees.
    Presentatie
  18. Leg een schenkel met saus op het bord en leg er wat risotto naast en bestrooi met de gremolata.