Ossobuco
- 14 st kalfsschenkel
- 1 st gepelde tomaten, 400g
- 3 dl olijfolie
- 2 l kalfsfond , 60 g v d
- geconcentreerde fond.
- 2 tn knoflook
- 2 st wortel
- 2 el platte peterselie
- 2 st uien
- 4 stng bleekselderij
- peper en zout
Risotto
- 350 g arboriorijst
- 1 dl witte wijn
- 1 st sjalot
- olijfolie
- 1 l kippenfond, 30 g v d geconcentreerde fond
- 15 st saffraandraadjes
- 75 g Parmezaanse kaas
Gremolata
- 1/2 bs platte peterselie
- 1 st citroen
- 2 tn knoflook
Bereiding
Ossobuco
- Verdeel het vlees over twee pannen. Dep de schenkels goed droog en maak enkele inkepingen in de zijkant van het vlees zodat het niet krom trekt.
- Snijd de groenten fijn.
- Bestrooi de schenkels met peper en zout, neem twee grote stoofpannen en schroei hierin de schenkels dicht in de olijfolie tot ze bruin zijn.
- Neem de schenkels uit de pan en verdeel nu de fijn gesneden groenten en kruiden over de twee pannen en fruit kort aan.
- Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat zachtjes 10 minuten koken.
- Voeg de schenkels weer toe en lepel er wat saus over zodat ze onder staan.
- Doe de deksel op de pannen en laat het geheel zachtjes stoven tot het gaar is in ongeveer 90 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
Risotto - Maak voor uitserveren!
- Verwarm de kippenbouillon.
- Pel en snipper een sjalot en fruit glazig in de olijfolie.
- Voeg de rijst toe, schep om tot de rijst glazig is en blus af met de witte wijn.
- Voeg de saffraan toe en voeg een grote soeplepel bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen.
- Ga zo door totdat de risotto gaar is.
- Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe.
Gremolata - Hak de knoflook fijn, de peterselie en rasp de citroen.
- Meng het geheel en strooi voor uitserveren over het vlees.
Presentatie - Leg een schenkel met saus op het bord en leg er wat risotto naast en bestrooi met de gremolata.