Garnalencocktail
- 500 g Hollandse garnale
- 1,5 st appel (Granny Smith)
- 1 st sjalot
- 14 st bieslook
- 14 st walnoten
- 2 stng bleekselderij
- 14 pl Coppa di Parma
- 6 el walnotenolie
- 3 el balsamicoazijn
- 1,5 el honing
Basilicumcrème
- basilicum
- 2,5 dl zonnebloemolie
- 30 g eiwit (gepasteuriseerd)
- 0,5 dl volle yoghurt
- 0,5 st citroen
- 20 g witte balsamicoazijn
Garnering
- 25 g veldsla
- 14 pl ciabatta olijfolie
Bereiding
Garnalencocktail
- Schil de appels en snijd ze in zeer kleine blokjes. Snipper de sjalot. Hak 2 eetlepels bieslook fijn. Ontdoe de bleekselderij van de draden en snijd ze in flinterdunne plakjes. Breek de walnoten in stukken.
- Meng de garnalen met de appel, sjalot, bieslook, walnoten en bleekselderij.
- Snijd 7 plakken Coppa di Parma in reepjes en schep deze door de garnalensalade.
- Maak een dressing van de walnotenolie, de balsamicoazijn, de honing en 2 eetlepels water.
- Schep 3/4 van de dressing door de garnalensalade.
Basilicumcrème - Pluk de blaadjes van de basilicum en maal deze in de keukenmachine met de zonnebloemolie fijn.
- Schenk de basilicumolie door een grove zeef in een maatbeker.
- Pers de citroen uit. Meng het eiwit met de yoghurt, 1,5 eetlepel citroensap en de witte balsamicoazijn.
- Pureer met een staafmixer het eiwityoghurtmengsel met de basilicumolie tot een basilicumcrème en doe over in een spuitzak.
- Droog de overige 7 plakken coppa di Parma tussen 2 bakmatjes in een oven van 160°C.
- Snijd met een kartelmes 14 flinterdunne plakken van de ciabatta. Smeer de plakjes aan beide kanten in met olijfolie en bak ze in een koekenpan goudbruin en krokant.
- Verwijder de kroontjes van de veldsla. Was de sla en slinger ze droog.
- VLAK VOOR UITSERVEREN: Passeer de garnalensalade nog even door een zeef zodat deze niet te nat is.
Presentatie - Verdeel de garnalensalade over 14 bordjes.
- Breek de toast en verdeel over de salade.
- Breek de gedroogde plakken Coppa di Parma en verdeel over de salade.
- Spuit op elk bord wat toefjes basilicumcrème.
- Werk af met wat veldsla.
- Nappeer met het overgebleven deel van de dressing.