Courgetterolletje
- 2 st courgette
- 150 g cottage cheese
- 150 g mascarpone
- 7 pl rauwe ham Coburger
- 3 tk munt
- ¼ bs koriander
- 1 tl za atar
- 30 g pijnboompitjes olijfolie
- peper en zout
- 14 st houten prikkers
Auberginerolletje
- 2 st aubergine
- 4 el olijfolie
- 2 bol buffelmozzarella
- 50 g rucola
- 20 g basilicum
Tomatenpesto
- 14 st houten prikkers tomatenpesto
- 65 g zongedroogde tomaten op olie
- 50 g Parmezaanse kaas
- 25 g pecorino
- 18 g pistache nootjes (gepeld)
- 50 ml olijfolie
- 1 st rijpe tomaat
Bereiding
Courgetterolletje
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Snijd de courgettes op de snijmachine (stand 4) in de lengte in dunne plakken (14 stuks) en besmeer ze licht met olijfolie.
- Gril de plakken courgette tot bijna gaar. Let op niet te gaar, want dan vallen ze uit elkaar. Laat de gegrilde courgette plakken goed afkoelen.
- Bewaar 14 takjes koriander voor garnering en hak de rest van de koriander- en muntblaadjes fijn.
- Roer de mascarpone los en meng er de cottage cheese, de fijngehakte kruiden, wat van de pijnboompitjes en specerijen door. Bewaar wat pijnboompitjes voor garnering.
- Snijd de rauwe ham in de lengte door en zorg dat de plakjes even breed zijn als de courgetteplakken.
- Beleg iedere plak gegrilde courgette met een reepje rauwe ham.
- Besmeer 2/3 van de plak met het kaasmengsel en rol voorzichtig op. Steek vast met een prikker en bewaar tot gebruik in de koeling.
Auberginerolletje - Snijd de aubergines op de snijmachine (stand 4) in de lengte in dunne plakken (14 stuks) en besmeer ze licht met olie.
- Gril de plakken aubergine aan beide kanten gaar. Keer de aubergineplakken tijdens het bakken een kwartslag, zodat een ruitpatroon ontstaat.
- Snijd de mozzarella in 14 lange partjes.
Tomatenpesto - Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, vang de olie op en vul met olijfolie aan tot 75ml.
- Rasp de Parmezaanse kaas en de pecorino.
- Doe de zongedroogde tomaten met beide kaassoorten, de pistachenootjes en de verse tomaat in een blender of keukenmachine en blender kort, voeg dan de olie toe en blender tot pesto.
- Verdeel de tomatenpesto over de plakjes aubergine. Leg de mozzarella overdwars op de tomatenpesto. Leg een plukje rucola en een blaadje basilicum op de mozarella.
- Rol de plakken aubergine op en steek ze vast met en prikker.
Presentatie - Zet een courgetterolletje op een klein bordje en garneer met een takje koriander en wat pijnboompitjes.
- Leg er een auberginerolletje naast en serveer uit.