Amuse voor 14 personen

Courgetterolletje

  • 2 st courgette
  • 150 g cottage cheese
  • 150 g mascarpone
  • 7 pl rauwe ham Coburger
  • 3 tk munt
  • ¼ bs koriander
  • 1 tl za atar
  • 30 g pijnboompitjes olijfolie
  • peper en zout
  • 14 st houten prikkers

Auberginerolletje

  • 2 st aubergine
  • 4 el olijfolie
  • 2 bol buffelmozzarella
  • 50 g rucola
  • 20 g basilicum
Tomatenpesto

  • 14 st houten prikkers tomatenpesto
  • 65 g zongedroogde tomaten op olie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 25 g pecorino
  • 18 g pistache nootjes (gepeld)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 st rijpe tomaat

Bereiding

Courgetterolletje

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  2. Snijd de courgettes op de snijmachine (stand 4) in de lengte in dunne plakken (14 stuks) en besmeer ze licht met olijfolie.
  3. Gril de plakken courgette tot bijna gaar. Let op niet te gaar, want dan vallen ze uit elkaar. Laat de gegrilde courgette plakken goed afkoelen.
  4. Bewaar 14 takjes koriander voor garnering en hak de rest van de koriander- en muntblaadjes fijn.
  5. Roer de mascarpone los en meng er de cottage cheese, de fijngehakte kruiden, wat van de pijnboompitjes en specerijen door. Bewaar wat pijnboompitjes voor garnering.
  6. Snijd de rauwe ham in de lengte door en zorg dat de plakjes even breed zijn als de courgetteplakken.
  7. Beleg iedere plak gegrilde courgette met een reepje rauwe ham.
  8. Besmeer 2/3 van de plak met het kaasmengsel en rol voorzichtig op. Steek vast met een prikker en bewaar tot gebruik in de koeling.
    Auberginerolletje
  9. Snijd de aubergines op de snijmachine (stand 4) in de lengte in dunne plakken (14 stuks) en besmeer ze licht met olie.
  10. Gril de plakken aubergine aan beide kanten gaar. Keer de aubergineplakken tijdens het bakken een kwartslag, zodat een ruitpatroon ontstaat.
  11. Snijd de mozzarella in 14 lange partjes.
    Tomatenpesto
  12. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, vang de olie op en vul met olijfolie aan tot 75ml.
  13. Rasp de Parmezaanse kaas en de pecorino.
  14. Doe de zongedroogde tomaten met beide kaassoorten, de pistachenootjes en de verse tomaat in een blender of keukenmachine en blender kort, voeg dan de olie toe en blender tot pesto.
  15. Verdeel de tomatenpesto over de plakjes aubergine. Leg de mozzarella overdwars op de tomatenpesto. Leg een plukje rucola en een blaadje basilicum op de mozarella.
  16. Rol de plakken aubergine op en steek ze vast met en prikker.
    Presentatie
  17. Zet een courgetterolletje op een klein bordje en garneer met een takje koriander en wat pijnboompitjes.
  18. Leg er een auberginerolletje naast en serveer uit.